Crayeuse og tynde knækbrød

knakbrodTomme de Crayeuse er muligvis verdens bedste ost. Og derfor også helt umulig at finde andre steder end Frankrig. Men i København har de den hos Le Gourmand på Værnedamsvej og hos Jensens Ostelager i Jægersborggade. Men knækbrød skal der til.

5 dl kerner, frø og korn (solsikkekerner, hørfrø, müsli, græskarkerner, speltkorn – alt kan bruges)
3 dl hvedemel (eller spelt eller fuldkornsmel)
2 dl vand
1 dl smagsneutral olie
1 spsk salt
Drys med glimmer, salt, peber, flere frø, jomfru-i-det-grønne. Jeg foretrækker glimmer…

Bland det hele sammen med en gaffel – dejen er ganske våd. Rul den ud mellem to stykker bagepapir til den er helt tynd. Bag ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *