Jeg har en veninde, hvis svigerinde altid laver lagkagefyld med fødselarens knuste yndlingsslik. Jeg har en veninde, der elsker skildpadder – og cupcakes, så det var ret lige for!
15 styk cupcakes
180 gram mel
1 tsk bagepulver (formerly known as fermin)
¼ tsk salt
½ tsk vaniljesukker
75 gram smør
100 gram sukker
3 mosede bananer
3 æg
50 gram hakket chokolade
Topping
200 gram flødeost naturel
50 gram blødt smør
50 gram flormelis
10 små cremeskildpadder
Bland mel, bagepulver, vanillesukker, salt og den hakkede chokolade og sæt blandingen til side.
Skær smørret i terninger, rør det med sukkeret og sæt det i mikroovnen i 30 sekunder ved middel effekt. Herefter kan det røres sammen med en gaffel. Tilsæt æggene under piskning (med elpiskeris – pisk godt til) og bagefter de mosede bananer.
Sørg nu for, at ovnen er forvarmet til 175 grader og formene er klare. Bagepulver virker nemlig med det samme det kommer i kontakt med fugt. Så ikke noget med at blande det hele sammen og så lade dejen stå og blomstre på køkkenbordet. Når du er mentalt forberedt til at gøre det næste så hurtigt som muligt, så:
Pisk hurtigt mel-blandingen i æg-smør-blanding. Pisk i 20 sekunder og vend derefter dejen sammen med en dejskraber eller gaffel. Fordel dejen i formene og bag ved 175 grader i 20 minutter. Tag ud og køl dem af på en bagerist.
Topping
Blend cremeskildpadder med flødeost, flormelis og smør – brug en stavblender.
Monter flødeostecremen på kagerne – og de er klar!