-Eller solbærromtrøfler! Jeg har i årevis ærgret mig over at smide solbærrene fra solbærrommen ud – nu er jeg kommet på den strålende idé, at lave romkugler af dem. Romkugler er traditionelt lavet af bagerens leftovers. Eftersom mit køkken ikke er fyldt med kager og wienerbrød fra igår (eller dagen før), så har jeg megasnydt og købt færdige kager. Det så ret bizart ud i blenderen!
Solbærrene fra solbærrommen
5 spsk sukker
200 gram marzarintærte
250 gram kakaokage
350 gram roulade
6 Tuc-kiks. Kan erstattes af ½ tsk salt og 1 spsk mel
3 spsk hvedemel
3 spsk kakaopulver
1 spsk brun farin krymmel/kokos/kakaoblanding af halvt kakao og halvt flormelis
Halvdelen af solbærrene koges op med 2 spsk vand og 4 spsk sukker. Afkøl bærrene og blend/purér/mos dem med den anden halvdel. Kør alle kager og Tuc-kiks på en foodprocesser, til de smuldrer helt. Hæld kakaopulver, bærrene og brun farin i. Tjek, om massen kan rulles til kugler – hvis massen er for våd, tilsættes mel.Form til kugler og rul i krymmel – jeg fik ca. 25 solbærromkugler.
De smagte glimrende!
Tak:-)