På det hedengangne Glamour Puss på Åboulevarden lavede de de lækreste rabarberdrinks; de smager fuldstændigt af rabarbergrød med råcreme. Og de kan sagtens laves derhjemme med frosne rabarber, vanille, vodka og æggehvider.
Rabarber-vanilje-saft
300 gram frosne eller friske rabarber
1 liter vand
1 dl sukker
½ tsk non-oxal
1½ tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang
Husk pasteuriserede æggehvider til drinks!
Skær rabarberne i stykker,, dæk med vand og kog dem helt ud (5-10 minutter). Si saften over sukker i en skål, og rør til sukkeret er opløst. Tilsæt vanilje og non-oxal og kog det op. Der skal være ca. 1,5 liter saft til sidst.
Rabarberdrinks
Hæld rabarbersaften i en shaker (eller en meljævner. Ikke så flashy, men til gengæld lige ved hånden! Når jeg laver til mange, så bruger jeg en tom 1½-liters flaske), tilsæt ½ tsk pasteuriseret æggehvide pr. dl væske. Shake til æggehviderne danner et fint, cremet skum og mix med vodka. Spring ikke æggehviden over – det lyder muligvis lidt mærkværdigt (læs: Klamt), men gør en stor forskel!