
Tidsforbrug: Flæskestegen saltes i 12 timer og steges derefter i 24 timer. Man kan også nøjes med otte timer, men jeg synes nu at 12 timer er minimum.
Opskrifter:
2 kg flæskesteg med svær (og det burde så have været nakkekam ifølge brødrene Price. Men sådan én havde de ikke i Rema).
Saltlage
1 liter koldt vand
80 gram salt
50 gram sukker
1 tsk cayennepeber
Rør det hele sammen og hæld det i en pose sammen med flæskestegen (med svær). Lad posen overnatte i køleskabet.
Dagen efter skylles flæskestegen i koldt vand og tørres af. Skrub den ind i dry rub:
Dry Rub
3 spsk salt
2 spsk røgsalt
3 spsk brun farin
1 spsk tørret, røget chili (chipotle)
1 spsk basilikum
½ spsk spidskommen
Læg stegen (med svær) i et lille ildfast fad og dæk den til med bagepapir. Sæt den i ovnen ved 90 grader i 24 timer og hæld løbende væsken fra bunden af fadet over den.
Tjek kernetemperaturen med et stegetermometer. Min steg kom op på 80, men andre anbefaler 94. 94 er en god temperatur, hvis stegen kun får 8-10 timer, men ifølge Samvirkeer 70-80 grader ok, når stegen er 24 timer i ovnen.
24 timer senere tages stegen ud af ovnen, sværen fjernes og pulles – trækkes fra hinanden med en gaffel. Bliv ikke forskrækket, hvis det ser ud som om, grisen er blevet til en kylling. Det er nu spiseklart – men kan også stilles i køleskab til senere opvarmning: Læg køddet i en skål med sværen i midten, hæld væsken over og dæk skålen til.
Server med coleslaw, stegte løg, agurkesalat og spicy barbecued ketchup.