Langtidsstegning

wpid-CAM02030.jpgVed langtidsstegning steges kødet (sjovt nok) i lang tid og ved lav temperatur. På den måde bliver kødet ensartet stegt og næsten med garanti supermørt. Der er langt flere bakterier i hakket kød end i hele stege – og på en steg er bakterierne oftest på ydersiden. Derfor er det en god ide lige at blanchere stegen i kogende vand eller brune den på alle sider. Jeg foretrækker først at blanchere og dernæst brune den. Hysterisk har man jo altid lov til at være! Det skal dog siges, at jeg nogle gange har sat kødet direkte i ovnen, og ingen er endnu blevet syge. 7-9-13!

Ifølge Samvirke er det nok med 60 grader i minimum fem timer. Jeg har stegt en del lammekrone i blot to timer, og de blev fine. Men fem timer, så er man på den sikre side.

Det vil sige – start mindst 6 timer før servering (så er der 1 time til eventuel panik), sæt ovnen på 70 grader, blancher/brun kødet direkte fra køleskabet og sæt det i ovnen med stegetermometer.

Ved store stege er det en god idé at tage stegen ud af køleskab 3-4 timer før den skal i ovnen, så den kan opnå stuetemperatur.

Anbefalinger er:

Gris: 62-65 grader
Vildt, hjorte og andre bambier: 56-62 grader
Oksekød og kalv: 55-62 grader (67 grader hvis man ikke er så begejstret for rødt kød)
Lam: 62-67 grader (på fotoet er det rødeste stykke stegt til 62 og det andet til 67 grader)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *