Min nytårsaftensmenu var hårdt udfordret af en fiske-vegetar og en vaskeægte vegetar. Så forretten skulle være fisk med tilbehør med substans nok til vegetaren også. Det blev til en laksecreme på varmrøget laks, tartar på (kold)røget laks, syltede blomkål og en blomkålspure.
Laksecreme til 12 personer
2 stykker varmrøget laks (det kan anbefales at tage skindet af)
2 spsk creme fraiche (jeg brugte 9 %)
100 gram blødt smør
Citron, salt og peber.
Blend det hele med en stavblender og smag til med citronskal/saft, salt og peber. Voila – det er lækkert. Hæld det på sprøjtepose og sæt det i køleskabet indtil udtylning. Pynt med laksetartar og server med tonkasyltede blomkål og blomkålspuré.
Laksetartar med røget laks
100 gram (kold)røget laks
1 lille rødløg
1/4 agurk, udkernet og skrællet
½ æggeblomme
Salt, peber, citron og 1 lille nip cayennepeber.
Skær laks, agurk og rødløg i små tern, rør æggeblommen og de resterende ingredienser i og brug tartaren til at toppe ovenpå laksecremen.