Halve citronmuffins med pestotopping og røget laks – det smagte forrygende, men kunne godt have brugt noget dild på toppen!
15-20 citronhalvmåner, alt efter størrelse.
Citronhalvmåner
120 g. blødt smør
130 g. sukker
½ tsk salt
3 æg
skallen fra 1 citron
180 g. mel
2 tsk bagepulver
½ dl mælk
Topping
25 g. blødt smør
100 g. flødeost
½ glas pesto
½ tsk salt
100 g. røget laks i små stykker
Tænd ovnen på 175 grader, inden dejen røres sammen. Bagepulver begynder at hæve når det bliver vådt – så dejen skal ikke stå for længe, inden den kommer i ovnen.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål – og stil den til side. Pisk smør, sukker og citronskal sammen. Tilsæt æg – 1 ad gangen. Tilsæt halvdelen af melblanding, herefter halvdelen af mælken og pisk. Tilsæt det sidste mel og mælk og pisk igennem. Fyld dejen i små cupcake-forme og bag 175 grader i ca 20 minutter.
Pisk smør, flødeost, pesto og salt til toppingen. Kagerne tages ud af formene imens de stadig er varme, når de er kolde tylles toppingen på og der pyntes med røget laks.