Billedet her er ikke helt godt – men de smagte fantastisk, og jeg kan anbefale, at der trilles nogle lidt mindre rustikke trøfler end her!
Cira 25 chokoladetrøfler med brombær og lakrids:
100 gram brombær (kan sagtens være hindbær, ribs eller solbær)
1 spsk sukker
3 spsk vand
100 gram mørk chokolade
1 dl piskefløde
Til overtræk:
Lakridspulver
300 gram mørk chokolade
Brombær, sukker og vand koges op og ud – herefter sies opkoget, så der er en klar brombærsirup tilbage.
100 gram mørk chokolade hakkes. Fløden varmes op til lige under kogepunktet og hældes over den hakkede chokolade imens der røres. Tilsæt brombærsiruppen og stil trøffelmassen på køl. Når trøffelmassen er kølet ned, formes små kugler, der sættes i fryseren.
Når kuglerne er frosne er de klare til overtræk: Smelt de 300 gram chokolade i vandbad eller mikroovn – og overtræk trøffelkuglerne. Drys med lakridspulver og voila!